SSC: Synonym Quiz

1. EXHILARATION
[A]Animation
[B]Suffocation
[C]Withdrawal
[D]Despair

2. RASPING
[A]Irritating
[B]Sighing
[C]Scolding
[D]Plundering

3. PROPONENT
[A]Spendthrift
[B]Advocate
[C]Rival
[D]Neighbor

4. REDUNDANT
[A]Flooded
[B]Excessive
[C]Dreadful
[D]Reclining

5. DESULTORY
[A]Humid
[B]Involving a choice
[C]Envious
[D]Aimless

6. TRUNCATE
[A]Divide equally
[B]Act cruelly
[C]End swiftly
[D]Cut off

7. OSCILLATE
[A]Confuse
[B]Vibrate
[C]Kiss
[D]Turn

8. INOCULATE
[A]Make harmless
[B]Overcome
[C]Infect
[D]Cure

9. PERUSAL
[A]Approval
[B]Translation
[C]Estimate
[D]Reading

10. QUERULOUS
[A]Peculiar
[B]Shivering
[C]Fretful
[D]Annoying

11. ACUTE
[A]Keen
[B]Genuine
[C]Bitter
[D]Certain

12. CLIENTELE
[A]Legal body
[B]Servants
[C]Customers
[D]Tenants

13. SUCCUMB
[A]Follow
[B]Yield
[C]Help
[D]Overthrow

14. SLOTH
[A]Selfishness
[B]Misery
[C]Hatred
[D]Laziness

15. INFRINGE
[A]Enrage
[B]Weaken
[C]Expand
[D]Trespass

16. UNCANNY
[A]Ill-humoured
[B]Unrestrained
[C]Immature
[D]Weird

17. SUBMISSIVE
[A]Unintelligent
[B]Enthusiastic
[C]Underhanded
[D]Meek

18. PEER
[A]Ancestor
[B]Equal
[C]Teacher
[D]Assistant

19. EULOGIZE
[A]Kill
[B]Soften
[C]Apologize
[D]Glorify

20. INNOVATION
[A]Change
[B]Restraint
[C]Prayer
[D]Inquiry

ANSWERS:
1. A
2. C
3. B
4. D
5. D
6. D
7. D
8. B
9. D
10. A
11. A
12. A
13. B
14. B
15. D
16. C
17. B
18. D
19. A

20.D

KVS Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
ssc logo

SuperTET Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
indian-railways logo
×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD