G.K. Questions for CTET Exam

1. Antibodies in our bodies:
(a) Cause diseases
(b) Cure infection
(c) Are poisonous substances
(d) Protect us against disease

Answer. (d)

2. The Rashtrapati Bhawan in New
Delhi was Designed by:
(a) Le Corbusier
(b) Edwin Lutyens
(c) Edward Stone
(d) None of these

Answer. (b)
3. Name the writer who refused to
accept the
Nobel Prize for Literature:
(a) Ernest Hemingway
(b) Boris Pasternak
(c) Allen Ginsberg
(d) Jean-Paul Sarte

Answer. (d)
4. Equivalent of Pilot officer in
army?
(a)
Lieutenant
(b) Captain
(c) 2nd Lieutenant
(d) Major

Answer. (c)
5. Name the States in Nagarjun Sagar
Dam is located?
(a) Karnataka
(b) Tamilnadu
(c) Andhra Pradesh
(d) Kerala

Answer. (c)
6. Name the States in Hirakud Dam
is located?
(a) Orissa
(b) Karnataka
(c) U.P.
(d) Gujrat
(e) Kerala

Answer. (a)
7. Where are tanks manufactured in
India?
(a) Avadi
(b) Perambur
(c) Bhadravati
(d) Kirkee

Answer. (a)
8. What Is the name of the Indian
made Main Battle Tank?
(a) Garuda
(b) Arjun
(c) Maruti
(d) All of these

Answer. (b)
9. Where is the National Defence
Academy Situated at?
(a) Dehradun
(b) Khadakvasla
(c) Poona
(d) Wellington

Answer. (b)
10. India is the chief exporter of:
(a) Coffee
(b) Mica
(c) Silk
(d) Jute

Answer. (b)

KVS Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
ssc logo

SuperTET Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
indian-railways logo
×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD