G. K. Quiz On Famous Personality

1.   
Guru
Gopi Krishna was a maestro of which of the following dance forma?
      A.  Kuchipudi       
      B.  Kathak
      C.  Manipuri         
      D.  Bahratanatyam

2.   
Ms.
Bachendri Pal had undertaken a unique expedition for focusing attention on
which of these?
      A.  One Nation one Family
      B.  The Girl Child
      C.  National Integration
      D.  Sprit of Adventure
3.   
Which
of the following fields A. Nageshwara Rao is associated with?
      A.  Sports
      B.  Literature
      C.  Motion Pictures
      D.  Politics
4.   
Jamini
Roy was a famous?
      A.  Producer        
      B   Painter
      C.  Dancer           
      D.  Actor
5.   
In
which field ‘Aachan Maharaj’ has distinguished himself?
      A.  Painting          
      B.  Drama
      C.  Dance
      D.  Vocal Music
6.   
The
name of Pierre Cardin is associated with which of the following fields?
      A.  Painting
      B.  Films
      C.  Pop Music
      D.  Fashion Designing
7.   
Who
is well known collector of artefacts and curios?
      A.  Wadeyar
      B.  Salar Jung
      C.  Rabindra Nath Togore
      D.  Motilal Nehru
8.   
Ms.
Vijaya Mehta has earned distinction in which of the field?
      A.  Theatre
      B.  Film Direction
      C. Classical Dance
      D. Journalism
9.   
Dr.
M. S. Swaminathan has distinguished himself in which of the following fields?
      A.  Agriculture      
      B.  Medicine
      C.  Astrophysics  
      D.  Physics
10. 
Satyen
Bose has shown his excellence in which of the following fields?
      A.  Stage Acting
      B.  Drawing and Painting
      C.  Classical Dance
      D.  Motion Picture
ANSWER
:

1.
(B)
2.
(D)
3.
(C)
4.
(B)
5.
(C)
6.
(D)
7.
(C)
8.
(A)
9.
(A)
10.
(D)

KVS Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
ssc logo

SuperTET Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
indian-railways logo
×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD