English Quiz

In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.


1. After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel.
A. After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.
B. Professor Kumar was being driven dropped at his hotel.
C. After she had driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
D. After she was driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.

2. I remember my sister taking me to the museum.
A. I remember I was taken to the museum by my sister.
B. I remember being taken to the museum by my sister.
C. I remember myself being taken to the museum by my sister.
D. I remember taken to the museum by my sister.

3. Who is creating this mess?
A. Who has been created this mess?
B. By whom has this mess been created?
C. By whom this mess is being created?
D. By whom is this mess being created?

4. They greet me cheerfully every morning.
A. Every morning I was greeted cheerfully.
B. I am greeted cheerfully by them every morning.
C. I am being greeted cheerfully by them every morning.
D. Cheerful greeting is done by them every morning to me.

5. Darjeeling grows tea.
A. Tea is being grown in Darjeeling.
B. Let the tea be grown in Darjeeling.
C. Tea is grown in Darjeeling.
D. Tea grows in Darjeeling.

6. They have built a perfect dam across the river.
A. Across the river a perfect dam was built.
B. A perfect dam has been built by them across the river.
C. A perfect dam should have been built by them.
D. Across the river was a perfect dam.

7. Do you imitate others?
A. Are others being imitated by you?
B. Are others imitated by you?
C. Have others being imitated by you?
D. Were others being imitated by you?

8. You need to clean your shoes properly.
A. Your shoes are needed to clean properly.
B. You are needed to clean your shoes properly.
C. Your shoes need to be cleaned properly.
D. Your shoes are needed by you to clean properly.

9. He is said to be very rich.
A. He said he is very rich.
B. People say he is very rich.
C. He said it is very rich.
D. People say it is very rich.

10. The invigilator was reading out the instructions.
A. The instructions were read by the invigilator.
B. The instructions were being read out by the invigilator.
C. The instructions had been read out by the invigilator.
D. The instructions had been read by the invigilator.



ANSWERS:
1.A
2.B
3.D
4.B
5.C
6.B
7.B
8.C
9.B
10.B



KVS Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
ssc logo

SuperTET Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
indian-railways logo
×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD