English: Antonym And Synonym Quiz

(Q1-5) In the following the questions choose the word which best expresses the meaning (synonym) of the given word.
Q1. ASCEND
A. Leap
B. Grow
C. Deviate
D. Mount

Q2. SYNOPSIS
A. Index
B. Mixture
C Summary
D. Puzzles

Q3. TURN UP
A. Land up
B. Show up
C. Crop up
D. Come up

Q4. VIGOUR
A. Strength
B. Boldness
C. Warmth
D. Enthusism

Q5. GARNISH
A. Paint
B. Garner
C. Adorn
D. Abuse

(Q6-10) In the following questions choose the word which is the exact opposite (antonym) of the given words.
Q6. BASE
A. Climax
B.  Height
C. Top
D. Roof

Q7. PATCHY
A. Attractive
B. Uniform
C. Simple
D. Clear

Q8. ENMITY
A. Important
B. Unnecessary
C. Friendship
D. Likeness

Q9. HOLLOW
A. Filled
B. Solid
C. Strong
D. Substantial

Q10. VALUABLE
A. Invaluable
B. Worthless
C. Inferior
D. Lowly

ANSWERS:
1. D
2. C
3. B
4. A
5. C
6. C
7. B
8. C
9. B
10. B

KVS Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
ssc logo

SuperTET Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
indian-railways logo
×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD